Manisa'da Ne Yenir?

Manisa'da Ne Yenir?

Türkiye'nin Batısında, tarihin ve doğanın kesişme noktası olan güzel şehir Manisa'nın en büyük hazinelerinden biri de lezzetine doyamayacağınız çeşitli mutfağıdır. 
Manisa'yı ziyaretinizde tatmanız gereken lezzetlerden bazıları  : 

Manisa Kebabı : Adını şehirden alan Manisa Kebabı, dana etiyle özel baharatlarla marine edilerek hazırlanıyor ve genellikle lavaş veya ekmek arası olarak servis ediliyor. 

Sultan Lokması: Osmanlı Sultanlarından adını alan bu lezzet, Manisa mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir  ve ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir köfte çeşididir. 

Keşkek : Manisa'nın geleneksel yemeklerinden biri olan keşkek, buğday ve etin uzun süre pişirilmesiyle hazırlanıyor. Genellikle düğün ve bayram gibi özel günlerde yapılan bu yemek, lezzetiyle sizi büyüleyecek.
İlginizi Çekebilir
  • Manisa'da Gezilecek Yerler
    Zengin biyoçeşitliliği, çam ormanları ve yaban hayatıyla ünlü olan bu dağda yemyeşil doğal yürüyüşleri yapabilir, kuş gözlemi yapabilir ya da ailenizle birlikte piknik keyfi yapabilirsiniz.
  • Yüzmek İçin En Güzel Koylar
    Manisa İç Ege 'de olmasına rağmen deniz ve güneş tutkuınuysanız eğer ilginizi çekebilecek pek çok güzel koyu bağrında barındırıyor.
Whatsapp Telefon